NZ - ABC
A Abel Tasman national Park. Gouden stranden en fantastische lookouts (als het niet regent...) Hier waren we van plan een hike van 8 uur te lopen maar we waren zulke verzopen katten geworden dat we de watertaxi terug hebben genomen wat ook zeker niet vekeerd was. Ze reden de watertaxi uit de zee op een trekker en toen gingen we verder per trekker tot we weer bij het infocentrum waren, dat was wel bizar! Toen we terug waren ging natuurlijk de zon schijnen en de rest van de dagen hebben we super mooi weer gehad.
B Barrytown. Een gehucht van 62 inwoners met een grote hilarische begraafplaats waar maar 6 graven liggen. `s Avonds hadden we hier een verkleedparty met als thema de kleuren van de puzzelkubus (rood, groen, wit, oranje, geel & blauw). Mijn oranje sweater fungeerde uitstekend als broek, heb gelijk een outfit voor Koninginnedag in Ozzie haha! Halverwege de aaf was er een grote ruilparty tot iedereen de 6 verschillende kleuren aanhad. Een modeshow volgde... De vele foto's bevestigen de leuke, gekke avond!
De volgende ochtend heb ik mijn eigen Nieuw-Zeelandse souvenier (ketting) gemaakt van een echt koeienbot. Ben er 3 uur zoet mee geweest

C Christchurch. De hoofdstad van Nieuw-Zeeland die ik over een paar dagen zal bezoeken. Eigenlijk nog geen idee of daar iets te beleven valt...
D Droomreisje. Waar ik nu mee bezig ben!!!
E Excuses. Ik heb mijn pony zelf bijgeknipt. Ik was te eigenwijs om te wachten tot we in een grote stad waren. Dus sorry voor de scheefheid op enkele foto's

F Franz Josef / Fox glacier. Gewapend in boots (die vanaf het eerste moment al niet lekker zaten), 2 paar (stink)sokken, regenjas, overtrousers, muts, handschoenen en heuptas met spikes jumpte ik als een pakezel de bus in. Op weg naar de Franz Josef glacier! Elke dag wordt het pad = los gesteente naar de glacier opnieuw uitgestippeld en gehakt. Dit omdat de glacier 1,5 cm per dag verschuift en hiermee ook stenen die je echt niet op je hoofd wilt krijgen

G Glacierhike. Ik doe natuurlijk altijd wel stoer maar het was in het begin echt heel eng & wennen om met 20 spikes op ijs te lopen. Na 6 uur oefenen was ik een genie, een fluitje van een cent, ahumm

H Hostels. Momenteel verblijf ik in een super mooi, schoon en gloednieuw hostel met sauna en eigen badkamer. Luxe! Helaas is dit lang niet altijd zo

I Icebar. Met de kroegentocht zijn we in een icebar geweest. Hier was het -7,5 graden. Alles was van ijs ook de glazen waar we cocktails uit dronken. Met Ugs aan je voeten was het voor een half uur goed uit te houden. Super tof!
J Jarig. Iedereen van harte gefeliciteerd die ik vergeten ben... Of alvast gefelicitieerd natuurlijk!
K Kamperen / Kiwi / Koffie. Ik heb 4 daagjes in Abel Tasman National Park gekampeerd dit was een leuke en goedkope oplossing. Kiwi is de nationale vogel hier, ik heb dit beestje nog niet in het wild kunnen spotten. Koffie is een goed begin van elke dag!
L Lugen. Met de kabellift zijn we naar de top van Queenstown gegaan om vervolgens naar beneden te karten. Lugen genaamd. Een super leuke activiteit en lucky me mocht ik 6 rondjes!
M Mt. Cook / Middle of nowhere. Mt. Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland die ik waarschijnlijk op mijn weg naar Cristchurch nog even een bezoekje ga brengen. Ik bevind me vaak in the middle of nowhere, dit betekent fantastische landschappen en vaak geen bereik met mijn mobiele telefoon maar dat kan ook wel eens lekker zijn

N Natuur. Dit spreekt voor zich... Toch is al het moois soms echt niet op een foto vast te leggen!
O Organisatietalent / Olympische spelen. In plaats van simpelweg een binnenlandse vlucht te nemen naar Auckland heb ik mijn organisatietalent benut en ga ik lekker per bus, ferry en trein reizen. Doe eens gek en avontuurlijk! Ik ben op de hoogste van de verkeerde wissel van Sven Kramer maar verder volg ik de Olympische spelen absoluut niet. Nieuwtjes zijn welkom...

P Pancake rocks. Deze toeristische trekpleiser heb ik tevens bezocht. Rotsen van kalksteen die op een stapel pannenkoeken lijken. Dit is zo gevormd door een enorme druk van de Tasman Sea op de wisselende harde en zachte lagen van zeedieren en plantenresten. Wel grappig maarja toch weer rotsen

Q Queenstown. Hier bevind ik mij momenteel! Er is hier echt van alles te doen, je kunt het zo gek niet bedenken. Een leuke plaats om even te relaxen en te stappen in de vele gezellige kroegetjes. Ik moet hier nog de beroemde fergburger gaan eten, een hamburger die ongeveer zo groot is als je hoofd. Eerst zien, dan geloven!
R Relaxen / Reizen. Een zeer goede combinatie! Als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je meer van de wereld zien

S Seal colony / Sandflyes / Schapen. Leuk om een zeehondenkolonie in hun eigen leefomgeving bewonderd te hebben. Inmiddels ook kennis gemaakt met mijn lievelingsdieren, zandvliegen. Dit zijn hele hinderlijke beestjes die je huid opeten en de rode bulten jeuken verschrikkelijk! Ik denk dat ik er zo'n 30 heb op mijn voeten. Lang leve de insectenspray. Schapen zijn hier meer als mensen. Als het goed is ga ik ze de komende week ook nog scheren!
T Tongariro Alpine Crossing. Samen met Sebastiaan heb ik de hike op deze werkende vulkaan van bijna 20 km in 7,5 uur uitgelopen. Sommige stukken waren best even zwoegen mijn god! Hij bood verscheidene keren aan ook mijn tas te dragen maar ik wilde me natuurlijk niet laten kennen :P Plus het feit dat ik sowieso nooit zo snel opgeef. Na superfantastische kraterlandschappen, grote rotsblokken, lieve riviertjes, zwart gesteente, opgedroogde lava, wijde landschappen, uitzicht op mos en aquablauwe meren was het laatste stukje lopen (2 km) door het regenwoud. Uiteindelijk was daar dan de finish! Wat een tocht, van in de wolken tot op de grond. We hebben de hele vulkaan overgestoken wauwwie, trots.. In het hostel gebruik gemaakt van de jacuzzi, dit maakte veel goed!
U Uitslapen. Het leventje van een backpacker gaat niet altijd over rozen dus uitslapen is er 9 van de 10 keer niet bij! Gewoon laat in bed en vroeg opstaan om weer verder te kunnen reizen of toffe excursies te kunnen doen. Ach tja, eigenlijk gewoon net als ieder ander die fulltime werkt

V Verloren foto's. Dit was even een tegenslag die ik te verwerken had. Helaas pindakaas ben ik al mijn foto's van het Noordereiland kwijt. Waarschijnlijk is dit gekomen door een virus op mn usb -stick, vanuit de vele internetcafés. Maarja... gelukkig ben ik zelf nog gezond, gelukkig en zijn niet al mijn foto's verloren gegaan...
W Wellington. In Wellington liep ik op straat en toen hoorde ik ineens: Hey wat doe jij nou hier?! Wat bleek kom je gewoon aan de andere kant van de wereld een bekende uit Boskoop tegen. Hoe klein is de wereld dan?! We waren beide niet op de hoogte van elkaars reisje dus we waren echt flabberguested!!! Na gezellig ouwehoeren in de kroeg nog pannenkoeken gebakken. Dit was een groot succes haha! Scrambled pancakes smaken tenslotte ook toppie.
X Xussies. Voor het thuisfront, familie, vriendjes & vriendinnetjes.
Y IJs. Hokey Pokey ijs is mn nieuwe lievelingssmaak. Stukjes honing met vanille mmmm!
Z Zon / Zee/ Zuidereiland. Genieten doe ik nog elke dag!
Heel veel lieve groetjes van mij!!
ABC Hoe gaat het ermee? DEF Wat een pech foto's weg. GHI wat kan je in Nieuw Zeeland nie? JKL Je redt het wel! MNO hier gaat ook alles zo (Y) PQR 8 uur hyken is wel ver! STU Wat gebeurt er nu? VWX Veel plezier nog met alles of niks! YZ Ik ga weer werken en jij gaat naar bed! Spreek je snel weer lieverd! Dikke kus :D
A)dembenemend!
F)eestze!
G)ezelligheid!
H)old on!
I)deaal!
J)aloers! (op de reis he :P)
K)amperen (in Frankrijk ;))
L)uxe (zoon hostel!)
M)eer meer meer
N)Z de gekste
O)lympische spelen: we hebben 8 medailles, nicolien sauerbreij heeft nog goud gewonnen...morgen is de huldiging bij Beatrix (alsof die niets beters te doen heeft met die kinders in de tweede kamer ;)
P)annenkoekrots? :O
Q) deze hebk altijd al moeilijk gevonden :$
R)eizen!
S)chapen scheerze!
T)alentvol!
U)itslapen (tis een schande)
V)eel plezier nog!
W)ij werken/studeren wel door :)
X) kussies is met een K, zo kan ik het ook...
Y)ssalon Janssen...hebben ze daar ook Hokey Pokey?
Z)on schijnt HIER nu ook! :D
Wijffie!
Wat een heerlijk verhaal weer zeg! Jaja het zit er voor mij ook bijna aan te komen, ik kan niet wachten.
Maar ik begrijp dat Nieuw Zeeland ook een hele gave plek is? Mmm ook maar eens een reisje naar toe maken haha.
Ik word trouwens ook wel zenuwachtig van je verhalen, naar mijn idee moet je een ijzeren conditie hebben om alles te kunnen volhouden. Ga deze week toch nog maar beginnen met hardlopen denk ik zo...
En begrijp ik nou uit je verhaal dat je Ugs gekocht hebt? Heel gaaf! haha
Meid, van de week mailen we, want ik wil natuurlijk jouw planning voor over drie weekjes hebben!!
Liefs Tes
Wat heb jij veel gedaan zeg! Geniet je er ook nog van! Ps. ik raak ook altijd al mn kleding kwijt, whaha! XX
Hello lady,
Howhow.. altijd weer crea bea he.. heb je zeker tijdens de opleiding ontwikkeld, haha ;)! Het is en blijft gaaf om je verhalen te lezen.
Ik blijf gewoon in NL hoor en ik neem ondertussen wel afscheid van alle meiden :(! Maar meis.. voel je vooral niet schuldig en blijf vooral genieten van elke dag.
Een hele dikke kus..
a, b, c, d, e, f, g, h, i, j, k, l, m, n, o, p, q, r, s, t, u, v, w, x, y, z. Zoals je ziet, ken ik ook het alfabet!! :-)
Weer een mooi verhaal.
Hey ing, lekker ding!!!
Jeetje, een heel ander leventje dan ik...
Als ik thuis ben zal ik nog eens rustig alle blogs een keertje lezen van al die avontuurlijke vriendinnetjes...
Nu net een uurtje kunnen vinden om even wat mails te checken.
Have fun en we wisselen onze ervaringen wel uit als we elkaar weer ontmoeten in ons koude kikkerlandje.
Meis, ik denk aan je en geniet van je gekke, creatieve, jonge leventje!!!
Dikke kus, loes